Restaurant Hemel & Aarde

Een ode aan de seizoenen

Onder invloed van de zon, maan en de sterren heeft de natuur altijd iets nieuws te bieden. Geen dag is hetzelfde en dat is onze grote bron van inspiratie. Kom proeven en er gaat een wereld voor je open.

Je vindt ons restaurant in het voormalige Polman’s Huis, onder hetzelfde dak als Hotel The Nox. Voor diner zijn we van dinsdag tot en met zaterdag geopend. Voor de lunch zijn we geopend van donderdag tot en met zaterdag.

Wijnbar Hemel & Aarde

Een bijdehand jong zusje voor Hemel & Aarde.

Direct naast ons restaurant volgen we op een heel nieuwe manier de seizoenen. In Wijnbar Hemel & Aarde.

Ons sommeliersteam verzamelt flessen van over de hele wereld.
Bekende wijnen uit klassieke gebieden, maar juist ook de hidden gems van kleinere boeren uit meer onontdekte regio’s.
Bestel dat glas ‘gegarandeerd goed’ of ontdek juist hele nieuwe dingen.

Wijnen veranderen in Wijnbar Hemel & Aarde met de jaargetijden mee. Net als de bites en snacks uit de keuken van chef Rene van der Weijden.

Ons menu

In ons restaurant koken Rene van der Weijden en brigade met respect voor de natuur én met gezond boerenverstand. Het menu wordt bepaald door wat de aarde op dat moment te bieden heeft. Iedere dag opnieuw. We maken daarbij gebruik van regionale producten en natuurlijke processen, zoals fermentatie. We houden van een mooi stukje vlees of vis in het menu, maar focussen ons op groente. Alle producten die we gebruiken, verwerken we tot het laatste restje.

Bij Hemel & Aarde bieden wij tijdens diner de keuze tussen een menu van 5, 6 of 7 gangen, tijdens de lunch serveren we 3, 4 of 5 gangen. Op het moment zelf is het altijd mogelijk om ook á la carte te bestellen. *op vrijdag en zaterdagavond serveren wij enkel ons 6 gangen menu welke is uit te breiden met extra gangen

In het geval van dieetwensen en/of allergieën overleggen we graag de mogelijkheden, neem daarvoor vooraf contact op helaas kunnen we op het moment zelf niet overal meer rekening mee houden. Ons huidige menu is helaas niet ingesteld op een veganistische eetwens.

DINER LUNCH

Gault&Millau: Marco Westra is gastheer van het jaar!

Marco Westra, de maître van restaurant Hemel en Aarde, werd bekroond tot ‘Gastheer van het Jaar’ bij de Gault&Millau Awards 2024, een prestatie van formaat! Team Hemel & Aarde behoudt een indrukwekkende score van 14,5 punten, waardoor het een dag werd vol felicitaties voor Marco en het hele team van Hemel & Aarde.

Lees hier meer en kijk hier de post van Gault&Millau over de Gidslancering 2024! Ook gaf Marco een interview in de DUIC over het zijn van een goede gastheer.

Rene van der Weijden, chefkok van Hemel en Aarde: “In een keuken hoort saamhorigheid; samen huilen en strijden”

Lees het artikel van Rene in De Nieuwe Utrechtse Krant hier.

Reserveren

Reserveren is tot maximaal 8 weken vooruit mogelijk via de module hiernaast (op mobiel: hieronder). Hier staan altijd de meest actuele openingstijden en beschikbaarheid.

Kom je met een groter gezelschap? In dat geval hebben we speciale arrangementen en een exclusieve private dining beschikbaar. Neem voor meer informatie contact met ons op via reserveringen@hemel-aarde.nl.

Adres

Restaurant Hemel & Aarde is te vinden op de begane grond van het Polman’s Huis. De vernieuwde ingang van het gebouw vind je aan de Keistraat.

Restaurant Hemel & Aarde
Keistraat 8
3512 HV Utrecht

Contact

We zijn van dinsdag tot en met zaterdag vanaf 15:00 uur telefonisch bereikbaar.

030 88 04 500
info@hemel-aarde.nl
reserveringen@hemel-aarde.nl

Openingstijden

Lunch
Donderdag - zaterdag: 12-14 uur

Diner
Dinsdag - zaterdag: 18-24 uur

Om het ontvangst van onze gasten goed te stroomlijnen nemen wij om 16:00 uur afscheid van onze lunch gasten en om 23:45 van onze diner gasten.

Certificaten

We’re Smart / Michelin / Gault&Millau